Doorzoek de site:

Home IT weetjes Logo maken voor doe-het-zelvers

logo makenLogo's laten maken door een gespecialiseerde logo ontwerp firma of marketing agency is tegenwoordig immens duur. Dus waarom zou je niet gewoon zelf doen?

Anders ga je misschien wel veel geld betalen voor een logo dat je achteraf misschien niet eens leuk vindt, terwijl jij zelf toch zeker wel de persoon bent die het beste weet wat jouw eigen bedrijf moet uitstralen en hoe je dit moet verwezenlijken! Dus aarzel niet langer: je kan gewoon zélf je logo maken!

Bron: http://techdomain.be/

 

Je eigen logo maken, hoe begin je eraan?

Er moet natuurlijk eerst goed over nagedacht worden. Wat wil je eigenlijk bereiken: wil je een simpel logo, een rustgevend logo dat vertrouwen schept, een flashy logo dat de aandacht trekt? Brainstorm eerst over dit doel alvorens te beginnen: als je gewoon gaat zitten en een logo probeert te maken zonder erover na te denken, wordt het gegarandeerd een knoeiboel.

Denk daarna aan de kleurschakering die je zou wensen te gebruiken: elke kleur heeft zijn betekenis en psychologie (rood is alarmerend, oranje schept vertrouwen, blauw is koel, etc...). Kies een kleurenschema dat past bij je product of dienst, en bij het imago dat je wenst te projecteren.

Eenmaal je al dit besloten hebt, kan je aan de slag. Het beste is om eerst simpelweg met potlood en papier een paar schetsen te maken om te zien waar het naartoe gaat. Vergeet niet dat je natuurlijk ook bij de concurrentie kan gaan kijken voor inspiratie: dit is wel best gevaarlijk, je wil natuurlijk geen kloon worden van je concurrent, maar toch kan het nauwlettend onderzoeken van de logo's van de concurrentie je bepaalde inzichten verschaffen.

Als je hiermee klaar bent, is het tijd om een logo programma (bij voorkeur gratis) op te starten en aan de slag te gaan om je ideeën in werkelijkheid om te zetten. Met programma's als LogoInstant of LogoEase kan je meteen aan de slag zonder eerdere ervaring. Als je over een installatie van Photoshop en wat kennis van het programma beschikt, kan je natuurlijk het best daarmee aan de slag! Als je nog meer informatie zoekt omtrent software om afbeeldingen aan te passen dan kan je best terecht op http://www.logicielmontagephoto.fr/.