Doorzoek de site:

Home IT weetjes Drupal software: gratis CMS van Belgische bodem

Wat is Drupal?

Drupal is een content management systeem (oftewel CMS), wat wil zeggen dat Drupal software wordt gebruikt om inhoud te beheren op informatieve sites, social media sites, webshops, en andere internet applicaties.

En eigenlijk toch weer niet... strikt genomen is Drupal eigenlijk geen CMS, maar een platform waarom verschillende modules geïnstalleerd kunnen worden, wat het de functionaliteiten van een klassieke CMS geeft.

Drupal heeft veel verschillende modules ter beschikking: bijvoorbeeld voor opslaan van verschillende soorten content, het ophalen van inhoud op basis van criteria  en voor het weergeven van de inhoud op verschillende manieren en nog veel meer.

Wat is het verschil tussen Drupal software en een andere CMS?

De meeste content management systemen  worden gekenmerkt door het feit dat nieuwe of aangepaste functionaliteiten kunnen worden toegevoegd door de inclusie van modules. Het maken van de modules is specialistenwerk, is duur en tijdrovend. In de praktijk ben je dan afhankelijk van een beperkt aantal dienstverleners voor het maken van zelfs de kleinste veranderingen of ontwikkeling.

Drupal, daarentegen, is een tweede generatie CMS. Dit betekent dat er veel nieuwe of aangepaste functionaliteit kunnen worden gemaakt in de gebruikersinterface zonder te programmeren . Dit biedt u de vrijheid om zelf aanpassingen te maken.