Doorzoek de site:

Home IT weetjes Barcode scanner: de verschillende types

Een van de belangrijkste zorgen bij het kiezen van een geschikte barcode scanner is het type van de scanning hardware dat de scanner heeft. Hier hangt het uiteindelijk vanaf welk type barcodes je zal kunnen lezen . Er zijn 3 belangrijke soorten scanning hardware, we leggen in dit artikel het verschil tussen de drie verschillende systemen in detail uit.

Linear Imager

Lineair Imager scanners zijn vergelijkbaar met lasers: ze lezen namelijk ook enkel barcodes in één dimensie. Maar in plaats van te lezen dankzij gereflecteerd licht van de laser, nemen ze een foto van de barcode. De scanner analyseert vervolgens deze afbeelding om de informatie uit de code te halen. Lineaire imagers zijn uitgegroeid tot een zeer goede vervanger voor laserscanners omdat hun leesbereik en kost vergelijkbaar zijn geworden. Een lineaire imager kan ook beter gedeeltelijke of beschadigde codes lezen dan een laserscanner.

Laser Barcode Scanner

Dit is het meest bekende type scanner. Het maakt gebruik van een rode diode laser om de reflectie van de zwarte en witte ruimtes in een barcode lezen. Laserscanners zijn alleen in staat om standaard lineaire (ééndimensionele) barcodes lezen, maar zijn ook de meest kost-effectieve optie. Standaard laserscanners kunnen van een paar centimeter tot een halve meter afstand lezen, afhankelijk van de grootte van de barcode.

2D Area Imagers

Zoals lineaire imagers, analyseren 2D imagers ook een beeld. Maar vergeleken met de lineaire apparaten, kunnen deze scanners elk type barcode lezen. Eéndimensionele, getapelde en tweedimensionele barcodes  worden allemaal ondersteund door een 2D imager . Een ander voordeel van deze camera's is dat de oriëntatie van de barcode is niet van belang bij het lezen. Met lasers en lineaire imagers moet je horizontaal over de barcode gaan.