Doorzoek de site:

Home IT weetjes Domein vrij? Zoek hier op of het domein dat je wil nog vrij is!

domein vrijWil je een website beginnen voor jezelf of voor je bedrijf? Het eerste wat je moet doen is een domeinnaam registreren!

Er zijn verschillende manieren om na te gaan of een domein vrij is, en welke domeins extensies nog beschikbaar zijn.

 

Is het domein dat je wil nog vrij?

Als je voor een .com gaat is er tegenwoordig héél veel kans dat de domeinnaam die je zoekt reeds bezet is. In het geval van .net en .org valt het nog iets beter mee, en de lokale extensies (.be, .nl, .fr...) zijn vaak ook al bezet voor de beste keywords.

Maar we lopen een beetje op de zaken vooruit. Allereerst is er dus de keuze van je domeinnaam. Het is aangeraden om in je domeinnaam een of meerdere belangrijke zoekwoorden op te nemen waarop je wil gevonden worden, dat is heel bevorderlijk voor je posities in de zoekmachines.

Daarnaast is er dan nog de extensie die je moet overwegen. .com is de oudste extensie van het internet en dus ook meteen de meest gewaardeerde. Deze word op de voet opgevolgd door .net en .org.

Vermijd best 'nieuwere' extensies zoals .biz of.info, deze ogen nog steeds wat raar en worden ook niet zo goed door Google geïndexeerd.

Als je een lokaal publiek wil bereike dan zijn de lokale extensies natuurlijk uitstekend! .be voor België, .fr voor Frankrijk, .de voor Duitsland, deze doen het allemaal prima!

 

Domeinnaam opzoeken

Waar kan je je domeinnaam opzoeken? Simpel, op de website van eender welk bedrijf dat domeinregistraties verkoopt. Op bovenstaande link kan je het bijvoorbeeld gemakkelijk nagaan.

 

domein extensie vrij