Doorzoek de site:

Home Varia Laserontharing: een populaire procedure

Laserontharing is uitgegroeid tot een van de meest voorkomende cosmetische ingrepen, op de tweede plaats bij cosmetische ingrepen achter neurotoxine injecties.

Maar hoe werkt laserontharing? Bundels van sterk geconcentreerd licht dringen door tot in de haarfollikels en worden geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes en vernietigen het haar binnen die haarfollikel.

 

Laserontharing: hoe werkt het?

Een verscheidenheid van lasers en lichtbronnen werden ontwikkeld voor het gebruik in laserontharing. De procedure werd oorspronkelijk enkel uitgevoerd op donkere haren op een lichte huid; nieuwere technologieën hebben de procedure veiliger gemaakt voor patiënten met een donkere huidskleur.

Laserontharing kan ongewenste haren verwijderen bij personen die ziekten hebben waarbij ongewenste haargroei kan optreden, of het kan worden uitgevoerd op personen die ongewenste haargroei wensen te verwijderen. De meeste mensen zullen een reeks behandelingen moeten doorgaan die zullen resulteren in de verwijdering van de ongewenste haren.

Bij de meeste mensen is de ontharing permanent of toch efficiënt voor lange duur. Bij anderen kan de behandeling na verloop van tijd herhaald moeten worden om de resultaten te behouden.

Het is helaas echt onmogelijk om vooraf te bepalen wie ​​hoeveel behandelingen nodig zal hebben en hoelang het haar weg zal blijven. Zoals hierboven vermeld, werkt laserontharing het best bij mensen met donkere haren op lichtere huid, maar nieuwere technologieën en nieuwere lasers en lichtbronnen hebben de procedure ook effectief gemaakt bij mensen met een donkere huid.