Doorzoek de site:

Home Varia De kracht van conversationeel leiderschap

Communicatie is altijd een uitdaging, vooral in multinationale ondernemingen. Lees verder en ontdek waarom het belangrijk is om zelfs in grote bedrijven een face-to-face conversatie aanpak te behouden.

Goed leiderschap begint bij jezelf: doe niet aan top-down management, kijk je teamleden in de ogen wanneer je informatie communiceert. Meer communicatie tips op www.communicatingeu.com of op http://www.opleidingsmakelaar.be/.

 

Conversationeel leiderschap: broodnodig

Wanneer een bedrijf klein is, is de communicatie tussen werknemers in het algemeen optimaal.

Het is vaak voldoende om je bureaustoel de kamer rond te rollen om oog in oog te kunnen praten met de manager of eender welke van de collega's.

Maar zodra een bedrijf een bepaalde grootte krijgt, wordt communicatie meestal moeilijker en moeilijker. Het proces van strategische beslissingen kan hieronder leiden, zelfs als het leiderschap er anders over denkt: communicatie "van onderen naar boven" is namelijk even belangrijk als communicatie "van boven naar onderen"...

In veel gevallen zit je met een management team dat helemaal zeker is dat hun leiderschap technieken optimaal zijn en zijn de juiste strategische visie hebben, maar uiteindelijk blijkt dat ze niet 'in touch' zijn met de nodeg van het bedrijf en van de werknemers. Ook zijn de werknemers vaak niet voldoende op de hoogte van de strategie van het management!

Om die reden wordt het klassieke systeem waar de manager de richtlijnen van in de ivoren toren stuurt meer en meer in vraag gesteld. Een alternatief is conversationeel leiderschap, waar managers meer en meer het gesprek aangaan met de werknemers op alle niveau's. Deze communicatie werpt doorgaans in beide richtingen snel vruchten af.