Doorzoek de site:

Home Varia Wat vind jij van relatietherapie?

relatietherapie

Communicatie betekent niet 'veel zeggen', het is veel belangrijker dat elk het standpunt van de andere begrijpt. Als jouw partner iemand is die niet veel praat, denk er dan eens over na of dat niet aan jou zou kunnen liggen.

Wanneer hij zijn mening zegt, ga je dan onmiddellijk in de tegenaanval? Heb je vaak kritiek op zijn redenering? Word je vaakboos? Dat zouden allemaal mogelijke redenen voor zijn terughoudendheid kunnen zijn!

Dit zijn allemaal zaken die je leert wanneer je relatietherapie volgt.

 

 

Relatietherapie en handige tips

De nuttigste communicatie techniek aller tijden is bedrieglijk eenvoudig, maar het werkt als magie. Volgende keer als je partner iets beargumenteert, neem je de tijd om te verteren wat hij zegt. Dan herhaal je het hardop. Misschien niet woord voor woord, maar je duidelijk maken dat je het begrepen hebt, en je mag niet stoppen tot je partner akkoord is dat je het volledig begrepen hebt. Schakel dan de rollen om en herhaal deze oefening. Daarna ben je zeker dat beiden het punt van de andere volledig begrepen heeft en kan je beginnen zoeken naar ene compromis.

Vroeger bespotte ik deze techniek als een belachelijk truukje dat niet kon werken. Maar daarna heb ik het zelf in mijn koppel gebrobeerd, en het is de simpelste manier van relatietherapie: het laat de andere weten dat je naar hem/haar luistert en dat je wat ze te zeggen hebben benalgrijk vindt. En dat is het belangrijkste element van communicatie in een relatie.