Doorzoek de site:

Home Varia Soorten Ramen

raamKrijg een goede indruk van wat de mogelijkheden zijn met dit overzicht van verschillende soorten ramen. In dit artikel geven we korte beschrijvingen bij verschillende soorten ramen. Wat het raam typeert, de pluspunten, de minpunten en de kostprijs kan u allemaal lezen in dit artikel. Voor nog meer info kan u surfen naar http://www.ramendeurenwestvlaanderen.be/

Openslaand raam

Wat het is: Een raam dat scharniert aan de rechter of linker kant, en naar buiten toe opent door het draaien van een hendel.

Pluspunt: Dit type raam biedt uitstekende ventilatie. En omdat dit type raam helemaal rondom afsluit, is er nauwelijks sprake van tocht en heeft het een goede geluidsisolatie.

Minpunt: Omdat het raam naar buiten toe opent, is het niet geschikt in de buurt van een voetpad of een trottoir. De hendel kan moeilijk te bedienen zijn.

Kosten: Ongeveer $ 185 tot $ 1.000.

Schuifraam (verticaal)

Wat het is: Dit type raam beschikt over twee beweegbare panelen die verticaal open en dicht schuiven.

Pluspunt: Het openen van zowel de boven- als onderkant zorgt voor een natuurlijke luchtstroom. Koele lucht komt aan de onderkant naar binnen en warme lucht ontsnapt via de bovenkant. Veel soorten schuiframen kantelen naar binnen zodat je de ramen van binnenuit kunt lappen.

Minpunt: De horizontale plank in het midden van het raam belemmert uw uitzicht.

Kosten: Ongeveer $ 100 tot $ 2300.

Vast raam

Wat het is:  Deze ramen gaan niet open maar bieden wel vrij uitzicht.

Pluspunt: Een kleine variant kan een trappenhuis opfleuren, terwijl een grote variant een geweldig vergezicht biedt. Vaste ramen komen in vele soorten. En met vaste ramen heb je geen last van tocht: ze zijn volledig luchtdicht.

Minpunt: Vaste ramen bieden vanzelfsprekend geen ventilatie, en je moet deze ramen vanaf de buitenkant schoonmaken.

Kosten: Ongeveer $ 60 tot $ 2600.

Schuifraam (horizontaal)

Wat het is: Een raam met een beweegbaar deel dat je naar links of rechts kunt schuiven om te openen.

Pluspunt: Dit type raam is gemakkelijk te openen, en omdat het niet naar buiten klapt werkt het goed naast voetpaden en trottoirs. De opening is meestal groot genoeg voor een noodevacuatie. Vaste schermen kunnen worden toegevoegd.

Minpunt: U kunt slechts één kant tegelijk openen.

Kosten: Ongeveer $ 80 tot $ 930.

Dakraam

Wat het is: Een venster dat in een plafond is gemonteerd. Sommige (zogenaamde dakvensters) zijn niet te openen; andere openen wel voor ventilatie.

Pluspunt: Sommige worden geleverd met op afstand bedienbare luxaflex en gecoat glas dat blootstelling aan Uv-straling minimaliseert. Als u een zolder heeft, kunt u zonlicht in een donkere kast of kamer laten komen via een tunnel-achtig dakraam dat van het dak naar die ruimte loopt.

Minpunt: Je zult op het dak moeten klimmen om de buitenkant schoon te maken.

Kosten: Ongeveer $ 150 tot $ 1.500.