Doorzoek de site:

Home Varia Baanzekerheid in de financiële & verzekeringssector

job in bank

Is baanzekerheid in de financiële en verzekeringssector een verre droom? Welke zorgen hebben afgestudeerden uit financiële & verzekerings richtingen over werken? Kunnen mensen die een baan bij een bank of verzekeringsmaatschappij zoeken, deze makkelijk vinden?

Volgens een recente studie over financieel afgestudeerden gelooft 85% dat een financiële masters graad hun baanzekerheid vergroot. Deze kwalificatie word ondersteund doordat studenten onderwerpen dieper onderzoeken en relevante technische vaardigheden voor de werkvloer opdoen.

Op zoek naar een job in één van deze sectoren? neem een kijkje op een van volgende links: http://www.bankingblvd.com/nl/ of vacatures verzekeringen.

Het onderzoek werd in Mei 2014 verricht onder de afgestudeerden uit financiële & verzekerings richtingen van het jaar 2011, afkomstig van scholen die in de ranking van dit jaar meededen.

Echter, een van de studenten liet weten dat haar diploma haar baanzekerheid niet vergrootte in haar huidige rol omdat haar werkgever werkervaring en professionele kwalificaties meer waardeerde dan officiële diploma’s. In het onderzoek heeft ongeveer een derde van de groep één of meer professionele kwalificaties.

Maar het diploma vergroot het vertrouwen in de zin van dat studenten een grotere en diepere kennis van financiën of verzekeren hebben dan mijn gelijke, en ook als zij hun huidige baan verlaten, hebben ze het gevoel dat ze sowieso een beter uitzicht op een baan hebben.

Het onderzoek toont ook aan dat 74 procent van de ondervraagden drie jaar na het halen van hun diploma in financiën werken vergeleken met 80 procent in het onderzoek van 2013 –een kleine afname.

Is de bankwereld of verzekeringsindustrie minder aantrekkelijk geworden, omdat het gekarakteriseerd wordt met lange dagen en stressvolle werkomstandigheden?

Van de ondervraagden die in de banksector werken, zegt bijna de helft – 44 procent – dat grootschalige bezuinigingen bij toonaangevende banken hun gevoel van baanzekerheid heeft verlaagd.

Ondanks het besef van gevaren ten opzichte van hun functies, verbinding aan het financiële beroep is behoorlijk hoog onder degene die daar al in werken. Ongeveer 75 procent van de groep zegt dat zij verwachten over vijf jaar nog steeds in de sector werkzaam te zijn. Maar een klein aantal – 11 procent – heeft in de laatste zes maanden naar een baan buiten de financiële sector gezocht.

Dus wat moet men doen om baanzekerheid te vergroten? Een individu is er van overtuigt dat het financiële of verzekerings diploma u een voorsprong geeft op de banenmarkt, maar het is niet genoeg om u baanzekerheid te geven. Om uw carrière duur te verlengen, gelooft hij dat het op hoog presteren en leiderschapskwaliteiten neerkomt.