Doorzoek de site:

Home Varia Hoe kies je een financieel adviseur die je echt kunt vertrouwen

financieel advies

Het is meestal niet zo slim om al je geld mee te nemen naar Las Vegas om het daar in één keer te vergokken—maar het kiezen van de verkeerde financieel adviseur kan precies hetzelfde effect hebben.

Het kiezen van de juiste financieel adviseur is niet iets waar je losjes mee om moet gaan. Net zoals je niet al je geld weg wilt gokken, is het niet slim om je financiën aan iemand over te laten die niet betrouwbaar met zijn/haar vak omgaat. Bezoek be.vgd.eu en contacteer een betrouwbare expert.

 

Je wilt natuurlijk meer weten over zijn/haar ervaring, de gebieden waarin hij/zij is gespecialiseerd, hoe hij/zij je kan helpen je financiële doelen te bereiken, en het allerbelangrijkste, hoeveel het je gaat kosten. Zijn/haar werk in het verleden en terugkomende klachten kunnen helpen bij het kiezen.

 

Met deze vragen in gedachten, hoe ga je aan de slag met de taak om de juiste financieel adviseur te kiezen?

Vermijd Verwarrende Papieren

Raak bekend met de titels en certificaten om zo te zien of iemand gekwalificeerd is of juist niet.

"Iedereen kan redelijk aan de slag als een financieel planner, maar dat maakt iemand nog geen expert," volgens de Wall Street Journal.

Financieel adviseurs houden zich aan hoge industriestandaarden en zijn er voornamelijk in twee vormen: Financieel planners hoeven niet gecertificeerd te zijn, maar degene die dat wel zijn hebben de nodige opeidingen voltooid, trainingen gevolgd en de examens doorlopen om zo meer dan een paar certificaten te verdienen:

Weet Wat Je Zoekt

De persoon die je nodig hebt (belastingplanner, financieel adviseur, financieel planner?) hangt af van waar je precies naar op zoek bent. Als je niet zeker weet wat je wilt, ga dan voor een financieel planner.

Een adviseur moet gecertificeerd zijn... Dat wil zeggen dat hij of zij genoeg om zijn/haar klanten geeft om het twee-jaar-durende certificatieproces te doorlopen, met doorlopende eisen waardoor hij/zij op de hoogte blijft van de soorten informatie die je nodig hebt.

Bekijk Hun Ervaring

Zoals elke professional kan een financieel adviseur of planner een aantal maanden of verschillende jaren aan expertise bieden.
Hoe goed zijn ze? Als je op zoek bent naar een financieel adviseur, probeer dan een website te vinden met gedetailleerde profielen van adviseurs in je omgeving. Hoeveel jaren zijn ze al actief? Zijn ze in het bezit van certificaten? Hoeveel projecten beheren ze? Wat voor type klanten helpen ze zoal?