Doorzoek de site:

Home Varia Renovaties die de waarde van uw huis verhogen

renoveren

Is het graven in de achtertuin voor een nieuw zwembad het wel waard? Hoe zit dat met het uitbreiden van een keuken met glimmende marmeren tegels? En  het installeren van hightech speakers—door het hele huis? Als u van plan bent om uw huis te renoveren, dan heeft u zichzelf deze vragen vast al gesteld. Maar als het aankomt op de waarde van een huis is het antwoord niet altijd ja. Een woning renoveren vraagt vooraf heel wat denkwerk. Weeg de kosten en baten zeker tegen elkaar af. Zoek je een aannemer voor je renovaties? Hier is er alvast eentje die ik kan aanraden: www.josdejongh.be/verbouwing

 

 

Breid de keuken uit

Al onze experts zijn het erover eens dat het renoveren van een keuken boven aan uw lijst moet staan. Aangezien dit het hart van het huis is—de kamer waar de familie de meeste tijd zal spenderen. Maar waar te beginnen? Het is standaard om over te stappen op stalen apparaten en het installeren van werkbladen gemaakt van bewerkt steen of graniet, aangezien deze makkelijke aanpassingen de sfeer van de ruimte zullen verbeteren. Details kunnen ook het verschil uitmaken, zoals het plaatsen van glimmende knoppen op de laatjes en het kopen van een splinter nieuwe kraan voor het aanrecht.

Renoveer de badkamer

Een toilet dat oud, gescheurd of smerig is (of niet goed doorspoelt) is een groot minpunt—hetzelfde geldt voor een wasbak, welke mooi en praktisch moet zijn. Installeer een wasbak die in de muur zit waardoor u extra ruimte uitspaart.

Juiste belichting is ook een groot voordeel, zoals het toevoegen van een raam in uw badkamer, zodat natuurlijk licht de ruimte kan verlichten. Er is nog een handige manier die eigenaren vaak vergeten: het herglazuren van de badkuip, in plaats van een nieuwe kopen, bespaart u geld en verbetert het uiterlijk van uw badkamer.

Word groener

In de laatste vier of vijf jaren is er een groeiende wens naar groene huizen. Ervoor zorgen dat uw huis meer energie efficiënt is, is een plus—alles wat ervoor zorgt dat hitte wordt vastgehouden in de koudere maanden en eruit laat in de warmere maanden zal helpen.
Deze aanpassingen kunnen klein zijn, zoals het toevoegen van stormdeuren of een ventilator in elke kamer. Of ze kunnen groot zijn, zoals dubbele of driedubbele planken bij uw ramen.