Doorzoek de site:

Home Varia Automatisering voor kleine tot middelgrote bedrijven

automotion

Het diversifiëren van productlijnen en het streven naar nul productiefouten zijn een paar van de redenen waarom kleine tot middelgrote bedrijven ervoor kiezen om te automatiseren. Alle fases van productie, kwaliteitscontrole, inpakken en vervoeren kunnen hun voordelen halen uit de nieuwe technologie op gebied van robots, machines en bewegingssystemen.

Misschien overweegt u automatisatie, maar heeft u zorgen. Hier volgen een aantal kooptips die u helpen bij het aanschaffen, of het nu de eerste keer is, of voor het verbeteren van uw huidige uitrusting. Bezoek http://www.automotion.be/ voor mer informatie.

Ken uw proces

Industriële automatisatie was voornamelijk voor het voordeel van grote fabrikanten in de auto industrie, waar robots op een vaste locatie telkens een beweging herhaalden, steeds maar weer. Deze worden "fixed cell" robots genoemd, en de kosten om hen te implementeren lopen op tot een kwart miljoen dollars, of zelfs meer.

Flexibele automatisatie is de trend voor kleine tot middelgrote bedrijven, en deze kunnen zo divers zijn als een robotische arm die op een bureau staat en een kleine camera heeft ingebouwd ter kwaliteitscontrole. De kosten kunnen rond de duizenden dollars liggen, en deze investering wordt in een aantal maanden tot twee jaar terugverdiend.

Wat houdt automatisatie precies in met zoveel opties in de markt? Denk aan industriële automatisatie als het gebruik maken van controlesystemen zoals computers of robots en informatietechnologieën om zo verschillende processen uit te voeren. Software applicaties en het gebruik van sensoren geven de robot de mogelijkheid om zich aan te passen aan zijn omgeving, zodat de automatisatie niet langer op één fysieke locatie plaats hoeft te vinden.

Ken uw kosten

Bedrijven in de markt die automatisatie inkopen moeten bij het budget ook denken aan het bezit van het apparaat. Naast de aankoop valt hier ook training en de opzet onder. Daarnaast moet hij worden onderhouden en eventueel gerepareerd tijdens het gebruik.

Het goede nieuws is dat het kopen van deze uitrusting niet alleen over het uitgeven van geld gaat. Technologie die gebruik maakt van sensoren in het systeem biedt allerlei opties op geld besparen. Analytische software biedt voordelen zoals minder energieverbruik en veilige componenten zorgen ervoor dat de gebruikers geen gevaar lopen.

Een investering in het geautomatiseerd fabriceren kan zorgen voor een hogere productie met een hogere winst. De uitrusting kan vele jaren gebruikt worden en het onderhoud is daarbij minimaal.