Doorzoek de site:

Home Varia Vijf bekende problemen bij platte daken

Plat dak Antwerpen

Hoeveel van ons zijn bezig met de alledaagse dingen terwijl er letterlijk een probleem boven ons hoofd hangt? Het kan zijn dat uw gebouw een plat dak heeft, en dat u deze al een tijd niet meer heeft laten controleren. U kan altijd contact opnemen met http://www.platdakantwerpen.com/ om uw dak te laten controleren op eventuele problemen.

Problemen bij platte daken:

Eigenaren van gebouwen maken vaak gebruik van de oude mantra 'uit het oog, uit het hart' wanneer het aankomt op datgene wat er boven hun hoofd hangt – en dit kan behoorlijke problemen leveren bij platte daken.

Meer dan elke andere stijl hebben platte daken een regelmatige controle nodig aangezien er geen manier is om het water op natuurlijke wijze weg te filteren. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar wanneer deze zichzelf niet visueel kenbaar maakt, wordt het makkelijk om de problemen snel over het hoofd te zien.

Met dit in uw achterhoofd kunt u hier kijken naar de vijf meest voorkomende problemen bij platte daken, en wat dit kan betekenen voor uw eigendom.

1) Staand water

Dit is de hoofdzaak van lekkages bij platte daken. Water begint het dakmateriaal te beschadigen wanneer het niet wordt afgevoerd of verdampt binnen 72 uur. Dit betekent dat er een regelmatige controle moet worden uitgevoerd, vooral tijdens de winter- en lentemaanden. Het probleem wordt vaak veroorzaakt door onvoldoende waterafvoering, of het dak is gewoon te plat. Ondanks de naam moet er altijd een kleine helling plaatsvingen om zo staand water te voorkomen. De opbouw van sneeuw kan ook problematisch zijn aangezien sneeuw en ijs de afvoer kan blokkeren.

2) Blaren

Zelfs een kleine hoeveelheid water of vocht kan resulteren in het platte dak membraan dat loslaat van de laag eronder, wat 'blaren' op uw dak veroorzaakt. Dit is het meest bekende probleem bij platte daken, en het wordt alsmaar erger gedurende de dag wanneer de zon ervoor zorgt dat het gevangen vocht zich extra uitbreidt. Wanneer vorming van blaren plaatsvindt is het van ernstig belang om de bron van het vocht vast te stellen.

3) Temperatuurschommelingen

Herhaalde cyclussen van verwarming en verkoeling veroorzaken de uitbreiding en samentrekking van de materialen van het platte dak. Materialen moeten de juiste onderdelen bevatten om met deze verschillen om te kunnen gaan, om zo het scheuren en vervolgens lekken te voorkomen.

4) Blootgestelde lagen

Alles wat de winter, en soms de zomer, biedt is soms niet makkelijk te weerstaan. Denk daarna nog eens aan verkeer op het dak (toegankelijkheid kan zo zijn nadelen hebben) en het is vanzelfsprekend dat de beschermlagen van uw dak over tijd zullen lijden.

5) Problemen bij afvoer

Het is cruciaal om de conditie van de afvoer regelmatig te controleren. Dit wordt gebruikt om te voorkomen dat water een knooppunt doorbreekt en zo problemen veroorzaakt wanneer deze slecht zijn geïnstalleerd of worden beschadigd en gebogen. Deze schade kan ook worden veroorzaakt door schimmel die groeit door middel van vochtopbouw op gebieden waar het water weg moet stromen.