Doorzoek de site:

Home Vrije tijd Mediums: kunnen ze echt communiceren met de doden?

mediumsDe meesten van ons kennen het fenomeen enkel maar van op de televisie, maar ze bestaan echt: in ieder land vind je duizenden mensen die (naar eigen zeggen) mediums zijn, en met de doden kunnen communiceren.

Het is een heuse industrie, waar zelfs hele marketing campagnes voor opgezet worden. Van TV-commercials tot kaartjes in je brievenbus, iedereen is op een of andere manier toch al wel eens met mediums in contact gekomen.

Maar hoeveel geloven we ervan? Denken we werkelijk dat bepaalde mensen in staat zijn om met de overledenen te communiceren?

 

Mediums: een fenomeen doorheen de menselijke geschiedenis

Mediums hebben altijd bestaan, toch zover de overlevering reikt. Ten tijde van het Romeinse rijk was er al uitgebreid sprake van mediums in de overgeleverde litteratuur.

Het fenomeen op zich is dus niet nieuw, en er hebben blijkbaar altijd mensen in geloofd, anders was deze activiteit waarschijnlijk stiletjesaan verdwenen. Maar geloven we er ook nog in in onze materialistische maatschappij, waar de mensen steeds skeptischer worden en minder goedgelovig?

Het antwoord op deze vraag is duidelijk affirmatief: als er iet voldoende mensen in geloofden, dan zou deze praktijk ook geen lang leven beschoren zijn. Het is dus duidelijk dat er toch een bepaald percentage van de bevolking gelooft in leven na de dood, en in mediums die met de overledenen kunnen communiceren.

Wat denkt u ervan?