Doorzoek de site:

Home Vrije tijd Belgisch kampioenschap bodybuilding

Het is weer zover: op 1 december 2013 vindt het Belgisch kampioenschap bodybuilding voor mannen en vrouwen plaats in de Schouwburg De Warande in Turnhout.

Het event, georganiseerd door IFBB Belgium, houdt verschillende categotieën in: Bodybuilding, Body Classic, Bodyfitness, Physique en Bikini.

 

 

BK Bodybuilding 2013

De meeste bodybuilding volgt eenzelfde planning:

  • Eerst en vooral is er de deelnemers meeting: hier wordt de planning van de show uitgelegd aan alle deelnemers, de verplichte poses en de gedragsrichtlijnen op het podium. Meestal wordt in deze fase ook de manier waarop er punten gegeven worden uitgelegd aan de deelnemers.
  • Daarna is het tijd voor de ochtendshow, ook wel 'prejudging' genoemd. Bij deze komen alle deelnemers voor een bepaald onderdeel samen op het podium en hebben de juryleden tijd om de deelnemers te rangschikken.
  • Tijdens de avondshow is het tijd voor de finale. Dit event is open voor het publiek. In deze fase komt elke deelnemer afzonderlijk op get podium en voert zijn routine uit. Eenmaal alle deelnemers aan de beurt geweest zijn worden de plaatsingen aangekondigd en de medailles uitgedeeld