Doorzoek de site:

Home Vrije tijd Auto ruiten tinten en vervangen

Zelf je autoruit vervangen of ruiten tinten? Dat kan, als je een beetje handig bent! Bij een professionele dealer kost een nieuwe autoruit soms stukken van mensen, afhankelijk van het model. Ramen laten tinten is ook al een kosteloze zaak. Maar dit kan je ook zelf, als de kleur te licht is kan je er een film overplakken, als ze te donker is moet je eerst de bestaande film verwijderen met een schaafmachine om vervolgens de juiste kleur film op de ruit te plaatsen.

Heb je plaats, tijd en ben je een beetje handig? Doe het dan toch gewoon zelf en spaar een deftige cent uit!

 

Voor de doe-het-zelvers

Als je goedkoop aan een nieuwe autoruit wil komen, ga dan gewoon naar het autokerkhof. Hopelijk heb je een auto van een courant model, dan vind je vast wel snel een passende ruit van hetzelfde model. Deze kan je dan (laten) verwijderen op het autokerkhof en doodleuk mee naar huis nemen. Daar kan je dan je kapotte autoruit vervangen door de 2dehandse ruit die je net opgepikt hebt.

Als je niet teveel electronica in je auto hebt (regensensoren in de voorruit en dergelijke zaken) dan is het allemaal niet zo moeilijk: gewoon de joint voorzichtig verwijderen, de ruiten vervangen en de joint weer terugplaatsen en voilà.

Soms is de ruit die je vindt wel van het goede model maar heeft ze niet de juiste tint! Ook dat kan je oplossen, want ruiten tinten is helemaal  niet zo moeilijk: je moet gewoon een vaste hand en veel geduld hebben, en dan kan je een gekleurde film over de ruit plaatsen zodat ze de correcte kleur heeft!