Doorzoek de site:

Home Vrije tijd De beste printers die u voor thuis kunt kopen

Thuiswerken wordt steeds populairder in deze door het internet direct verbonden wereld waarin we leven, maar als u thuis gaat werken, heeft u mogelijk geen toegang tot alle hulpmiddelen die een kantoorruimte biedt. En niet alleen dat, maar als u schoolgaande kinderen heeft, of gewoon slechts af en toe hoeft af te drukken, kan het hebben van een goede printer erg behulpzaam zijn. Natuurlijk, er zijn een heleboel printers op de markt om uit te kiezen, en ze zijn niet allemaal hetzelfde! Denk maar aan een kleurenlaser printer, wifi printer, laserprinter, …

Voordat u besluit om een specifiek model printer te gaan gebruiken, moet u een aantal beslissingen nemen over het type printer dat u nodig heeft. Hier zijn een paar belangrijke punten om te overwegen voordat u de kiest voor een bepaald type nieuwe printer.

  • Laser of inkjet: Er zijn twee hoofdtypes printers, laser en inkjet, en ze zijn eigenlijk heel verschillend van elkaar. Laserprinters zijn over het algemeen dan wel duurder, maar de afweging is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het kopen van inktcartridges, en de pagina's worden veel sneller afgedrukt. Laserprinters hebben toner nodig, die langer meegaat dan de inkt die wordt gebruikt door inkjetprinters. Dit type printer is ook het beste voor het afdrukken van documenten en soms voor het alleen in zwart-wit afdrukken, hoewel veel laserprinters ook in kleur kunnen printen. Inkjetprinters zijn goedkoper, maar de inktcartridges zijn duur. Als u echter foto's afdrukt, is dit het type printer dat u zou moeten kiezen. Inkjetprinters zijn ook gemakkelijker te onderhouden, zodat de meeste mensen waarschijnlijk voor dit type printer zullen kiezen.
  • Wilt u een scanner? Veel printers zijn vandaag de dag ook voorzien van een scanner, waardoor u uw afdruk- en scanbehoeften in één apparaat kunt combineren. Vanuit mijn persoonlijke ervaring is het gebruikelijk om de scanner te gebruiken na het ondertekenen van een document dat u mogelijkerwijs per e-mail heeft ontvangen, dus kan het een goed apparaat zijn om in uw thuiskantoor te hebben staan.
  • Dubbelzijdig afdrukken: Veel printers kunnen documenten dubbelzijdig afdrukken, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het moeten omslaan van de pagina en opnieuw afdrukken als u dubbelzijdig wilt afdrukken. Dit helpt ook om het aantal pagina’s dat u afdrukt te verminderen, wat uiteraard weer goed is voor het milieu.

Sommige bedrijven bieden ook een aantal extra functies. Zo bieden sommige fabrikanten bijvoorbeeld een inkt-serviceabonnement, waarbij u een kleine vergoeding per maand betaalt en ze automatisch nieuwe inktcartridges verzenden wanneer ze detecteren dat uw inkttoevoer bijna leeg is.