Doorzoek de site:

Home Vrije tijd Waarom ik mijn staande mixer beter vind voor soepen dan de staafmixer

Ik maak thuis veel soepen, van stevig en pittig tot gepureerd en zacht en romig. Ik hou van het feit dat soepen kunnen worden gepureerd in een andere textuur: het wordt voedsel dat mijn peuter graag eet, (en er ook graag een rommeltje van maakt!) en het is de perfecte textuur om er een ​​knapperig stuk brood doorheen te halen.

Ik weet dat veel mensen dol zijn op hun staafmixers voor het bereiden van soep, maar als het gaat om het mengen van mijn soepen, dan gebruik ik alleen naar mijn staande mixer, en hieronder benoem ik de redenen waarom dat zo is! Dus, ga je een mixer kopen? Raadpleeg dan zeker dit artikel eerst!

 

 

De handmixer is echt niet sneller

Wanneer de instructies voor een recept zeggen dat er moet worden gemengd totdat er een glad mengsel ontstaat, maak ik automatisch gebruik van mijn standaard mixer. Sommigen zullen misschien zeggen dat een staafmixer of handmixer sneller in het gebruik is, maar ik ben het op basis van mijn ervaring daar niet mee eens. Ja, mijn soep moet misschien in een paar kleinere partijen in de mixer worden verdeeld, maar qua tijd denk ik dat het op hetzelfde neerkomt. De staafmixer is gemakkelijker schoon te maken, maar ik vind dat het gewoon langer duurt om te pureren, omdat ik hem moet verplaatsen om alle stukjes te vinden. Met een gewone mixer gaat het mengen sneller, maar ik besteed iets meer tijd aan het schoonmaken ervan.

De gewone mixer levert de meest gladde textuur op

Wat is in mijn optiek het grootste nadeel van de staafmixer als ik een gladde soep wil? Hij lijkt mijn soep gewoonweg niet perfect glad te maken, tenzij ik veel tijd spendeer aan het roeren en ervoor zorg dat alles wordt vermengd. De vorm en het ontwerp van een gewone mixer betekent echter dat mijn soep met een druk op de knop gelijkmatig wordt gemengd zonder enige extra inspanning van mijn kant, aangezien de soep vanzelf in de mixerbladen terechtkomt.

De handmixer is geweldig om een ​​dikke puree te krijgen of als je het niet erg vind om een ​​beetje textuur in je soep te hebben, maar ik heb gemerkt dat ik gewoon de voorkeur geef aan mijn goede oude standaard mixer, als ik een fluweelachtige prei en aardappel of romige tomatensoep wil bereiden.