Doorzoek de site:

Home Vrije tijd Ga voor een weekendje weg België met het hele gezin!

weekendje weg belgie

Het voorbereiden op een familievakantie, zoals een weekendje weg België met de familie, is zowel spannend als stressvol . Wanneer het aftellen begint en de dag van vertrek er aankomt, neemt ook de angst toe of je wel alles klaar, gesorteerd en ingepakt hebt.

Er zijn veel dingen die je in de aanloop kunt doen om je vakantie zo ontspannen mogelijk te laten verlopen, inclusief proberen om ontspannen te blijven.

 

 

CONTROLEER OF ALLE PASPOORTEN NOG LANG GENOEG GELDIG ZIJN

In sommige landen moet je paspoort tenminste nog zes maanden geldig zijn vanaf de dag dat je afreist. Controleer dus alle paspoorten ruim van tevoren. Vraag zo snel mogelijk een nieuwe aan als dat nodig mocht zijn. Want, tijdens het hoogseizoen kan het langer duren voordat het klaar is.

CONTROLEER AL JE ESSENTIËLE DOCUMENTEN

Voor jouw weekendje weg België start, controleer of je al je essentiële reisdocumenten hebt, zoals vluchttijden, hotelbevestigingen en indien nodig je visumgegevens. Ik vind een plastic map met compartimenten de perfecte plek om ze allemaal in op te bergen en zo zijn ze gemakkelijk toegankelijk als je ze snel nodig hebt.

ZORG DAT JE REISGELD HEBT

En hoe vroeger hoe beter. Als je hiermee wacht tot op het laatste moment, betekent dit dat je misschien niet de beste omrekenkoersen krijgt. De goedkoopste tarieven zijn online te vinden via vergelijkingssites en het geld kan direct bij je aan de deur worden bezorgd. Als alternatief kun je ook prepaidkaarten krijgen waar je je contant geld op kunt laden, wat een geweldige manier is om je budget te besteden terwijl je onderweg bent. Neem ook contact op met je bank- en creditcardaanbieders en laat hen weten dat je je kaarten in het buitenland zult gaan gebruiken.

BEVEILIG JE HUIS

Annuleer alle leveringen aan de deur en controleer dubbel of al de ramen, deuren en poorten van je huis vergrendeld en beveiligd zijn. Overweeg om een reservesleutel achter te laten bij een buur of bij vrienden of familieleden die in de buurt wonen, zodat ze je huis kunnen controleren of binnen kunnen komen als er zich een noodgeval voordoet.

SCHAKEL ALLE ELEKTRISCHE EN VERWARMINGSTOESTELLEN UIT

Als je in de winter op reis gaat, moet je je verwarming niet helemaal uitschakelen omdat de leidingen dan zouden kunnen bevriezen. Het verlagen van de thermostaat bespaart je echter wel wat geld. Zorgt er ook voor dat alle elektrische apparaten worden uitgeschakeld en losgekoppeld. Nu pas kan jouw weekendje weg België beginnen!