Doorzoek de site:

Home Vrije tijd De barrel sauna: een aantrekkelijk alternatief

Barrel saunaBen je op zoek naar een elegante buitensauna? Misschien heb je al eens gehoord van de barrel sauna, een van de meest populaire modellen van buitensauna's op dit moment.

Barrel sauna's, die eruit zien als een uit de kluiten gewassen wijnvat, hebben een heel elegante en eigentijdse look. De meeste modellen worden vervaardigd in Canadees 'Red Cedar' hout, een zeer mooie en resistente houtsoort die op de koop toe een aangename geur heeft.

Dankzij de ronde vorm worden deze sauna's veel sneller warm dan de traditionele modellen van sauna's of zelfs infrarood cabines. Er hoeft immers veel minder ruimte verwarmd te worden (tot 35% minder) zonder in te boeten aan bruikbare ruimte in het interieur. Dit leidt niet alleen tot een flexibelere sauna die veel sneller op temperatuur is, maar ook tot een flinke energiebesparing in vergelijking met klassieke sauna's! Ze zijn ook verrassend ruim vanbinnen!

Als je zo'n sauna kopen wil, lees dan eerst de rest van dit artikel zodat je volledig geïnformeerd bent!

De barrel sauna: een elegante oplossing

De barrel sauna is exclusief voor buitengebruik ontworpen en kan dus met gemak alle weersomstandigheden weerstaan, of het nu regen, hagel, vrieskou of de in het Noorden minder frequente zonneschijn is. Deze sauna's vragen dan ook geen of weinig onderhoud. Ze staan meestal verankerd op een PVC-voet die in de grond verankerd is.

Het is eens een leuk alternatief op de klassieke 'rechthoekige' sauna's en het is eens iets anders om naar te kijiken: een gigantisch 'wijnvat' achterin de tuin is nu eenmaal een zicht waar we npg niet zo aan gewend zijn, en het geeft beslist een luxueuze uitstraling. Aan de buitenzijde is geen enkele schroef, nagel of bout beschikbaar, wat de rustieke uitstraling nog vergroot.

Net zoals vele andere sauna's zijn de barrel sauna's verkrijgbaar met een electro kachel of houtkachel, naar voorkeur. De meeste merken stellen verschillende maten en modellen voor die dienst kunnen doen voor twee tot zes personen. In de grotere modellen is er verassend veel plaats, persoonlijk heb ik een model gezien waar in het interieur van de barrel sauna zelf een hot stone massage uitgevoerd werd!

Persoonlijk vind ik het alvast een leuk alternatief met een aantrekkelijke look!

 

barrel sauna image